Leerlingvolgsysteem

Leerlingvolgsysteem

 

Als leerkracht kan je op ieder gewenst moment al je leerlingengegevens opvragen.  Klik hiervoor in het linkermenu van je adminsite op [Gebruikers] en typ daarna de naam (voor- , familie- of gebruikersnaam) van de leerling in het zoekveld. Je klikt vervolgens op je gewenste zoekresultaat. Je ziet nu de leerling zijn/haar gegevens zoals bij de registratie.

Je kan dit ook op een andere manier opvragen. Klik op [Gebruikersgroepen], klik daarna op het aantal van de gebruikersgroep waarin de leerling zit. Je krijgt nu een lijst met al de leerlingen die je toevoegde aan die groep. Klik op de naam van de leerling en je ziet eveneens al de leerlingengegevens.

Je kan de leerlingengegevens aanpassen. Een eenvoudig (letter)wachtwoord, een nieuwe profielfoto, toevoegen aan een nieuwe of andere gebruikersgroep, … Let wel! De familienaam en de geboortedatum kan je niet aanpassen. De combinatie hiervan vormt immers de unieke gebruikersnaam in WAI-NOT.

Je kan een gebruiker zijn of haar profiel in WAI-NOT verwijderen. Je kan het profiel ook (tijdelijk) afkeuren en nadien weer goedkeuren.

Onder [Leerlingvolgsysteem] kan je verschillende overzichten opvragen in verband met de handelingen van de gebruiker binnen www.wai-not.be.

  • Oefeningen

Hier krijg je een overzicht van de gemaakte oefeningen door de leerling in WAI-NOT. Per oefeningen zie je de titel van de oefening, de datum waarop de oefening gestart werd, de instrumentele vaardigheden en de ICT-eindtermen. Je kan deze gegevens ook  opvragen op datum door bovenaan de start- en einddatum in te vullen. Je kan het overzicht tenslotte  printen.

  • EasyICT (instrumentele vaardigheden)

Hier vind je een overzicht van alle oefeningen die gemaakt werden per instrumentele vaardigheid. Je vindt er ook de datum waarop de oefening  werd gestart en het aantal keer dat ze werd gestart terug.

  • ICT-eindtermen

Hier vind je een overzicht van alle oefeningen die gemaakt werden per ICT-eindterm. Je vindt er ook de datum waarop de oefening werd gestart en het aantal keer dat ze werd gestart terug.

Terugkeren naar de profielpagina doe je telkens door op de naam van de leerling te klikken.

 

  • Mijn agenda

Iedere geregistreerde gebruiker kan binnen [Mijn WAI-NOT] een agenda raadplegen. De gebruiker kan deze zelf aanvullen, maar een leerkracht of begeleider kan deze agenda ook voor de gebruiker klaar zetten via de adminsite. Klik hiervoor onder het profiel van de gewenste gebruiker op [Mijn agenda].

Je kan ook in enkele klikken activiteiten toevoegen aan de agenda van alle gebruikers uit een gebruikersgroep. Klik hiervoor op het aantal achter de gewenste gebruikersgroep.